Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

"ΕΦΥΓΕ Ο ΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟ ΕΡΓΑΤΗ"


Γεννήθηκε στη Βέροια.Από τα παιδικά του χρόνια τον κέρδισε ο αθλητισμός στον οποίο αφιέρωσε όλες τις ελεύθερες ώρες του.Κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής του ζωής στη Θεσσαλονίκη αγωνίστηκε με τα χρώματα του Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗ στα τμήματα του στίβου , βόλλευ και της καλαθοσφαίρισης .
Λίγο αργότερα ονομάζεται επίσημος Διαιτητής Ποδοσφαίρου και εκλέγεται πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κ.Δ. Μακεδονίας κατά την περίοδο 1952-1967. Το 1963 ορίζεται μέλος της Ανωτάτης Επιτροπής Διαιτησίας ενώ μετά από 2 χρόνια εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. της Ο.Δ.Π.Ε.,εκπροσωπόντας τους συνδέσμους διαιτητών των επαρχιακών διαμερισμάτων της χώρας.
Δεν θα αργήσει όμως να μεταφέρει τα ενδιαφέροντα του στην μεγάλη του αγάπη , την καλαθοσφαίριση.
Δημιουργεί την πρώτη ομάδα μπάσκετ στη Βέροια , το Βέρμιο,και παράλληλα πρωτοστατεί στη συγκρότηση και άλλων ομάδων στην ευρύτερη περιοχή.
Το 1968 ορίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής .Τα επόμενα χρόνια με την αλματώδη αύξηση των Αθλητικών Σωματείων και ειδικότερα το 1980 ιδρύεται η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας (ΕΚΑΣΚΕΔΥΜ) της οποίας παρέμεινε πρόεδρος μέχρι το 1989.Στη συνέχεια με το διαχωρισμό της ΕΚΑΣΚΕΔΥΜ και την ίδρυση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει Πρόεδρος της νεοιδρυθείσας Ένωσης ,αξίωμα το οποίο κατείχε μέχρι το 1999.
Το 2000 με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. της ΕΚΑΣΚΕΜ ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας .

Η προσφορά του και η αγάπη του για το άθλημα που υπηρετούμε και αγαπάμε πρέπει να αποτελεί για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση.

                                                                                                               Με εκτίμηση 
                                                                                                   Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου