Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018


1. Ο A1 εμφανίζεται να έχει ένα τραυματισμένο αστράγαλο και το παιχνίδι σταματά. Ο βοηθός προπονητή της Α ομάδας, αναπληρωματικός της Α’ ομάδας ή οποιοδήποτε μέλος του πάγκου της ομάδας Α, εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν φροντίζει τον A1. Ο Α1 θα πρέπει να αντικατασταθεί.

ΝΑΙ
{ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2018, 5-1 Κατάσταση, Παράδειγμα (δ)}

2. Ο Α1 βρίσκεται σε προσπάθεια για καλάθι όταν καταλογίζεται υπέρ του σφάλμα από τον Β1 ταυτόχρονα με τον ήχο της κόρνας του χρονομέτρου για τη λήξη της περιόδου και χορηγούνται 2 ελεύθερες βολές. Οι βολές θα εκτελούνται άμεσα και ο χρονομέτρης θα ξεκινά το ρολόι του για την μέτρηση του διαλλείματος του αγώνος, μετά την ολοκλήρωση των ελευθέρων βολών.

ΝΑΙ
(ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2018, Παράδειγμα 8-2)

3. Αμέσως μετά που το χρονόμετρο έχει ηχήσει για τη λήξη της 3ης περιόδου, ο Β1 διαπράττει αντιαθλητικό σφάλμα κατά του Α1. Η ομάδα Α έχει το δικαίωμα στην επόμενη εναλλασσόμενη κατοχή για την έναρξη της 4ης περιόδου. Ο Α1 θα εκτελέσει τις 2 ελεύθερες πριν την έναρξη της 4ης περιόδου, χωρίς κανείς παίκτης να συμμετέχει στη διεκδίκηση του ριμπάουντ.

ΝΑΙ
(ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2018, Παράδειγμα 12-6)

Σημείωση: Η 4η περίοδος θα ξεκινά με επαναφορά για την ομάδα Α από την προέκταση της κεντρικής γραμμής του γηπέδου, απέναντι από το τραπέζι της γραμματείας. Η ομάδα Α δεν θα χάσει το δικαίωμα στην επόμενη εναλλασσόμενη κατοχή, σε περίπτωση jump ball.

4. Ο Α1 σουτάρει για καλάθι. Ο Β1 αγγίζει τη μπάλα ενώ είναι μέσα στο καλάθι αλλά δεν έχει περάσει εντελώς μέσα από αυτό. Αυτό είναι μια παράβαση παρέμβασης (basket interference).

ΝΑΙ
(ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2018, Παράδειγμα 16-11)

5. Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η ομάδα Α είναι ακόμη στα αποδυτήρια με αποτέλεσμα η έναρξη της 3ης περιόδου να καθυστερεί. Μετά που η ομάδα τελικά εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο, ένα τάϊμ άουτ χωρίς προειδοποίηση, θα χορηγείται εναντίον της.

ΝΑΙ
(ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2018, Παράδειγμα 18/19-17)

6. Με 12 δευτερόλεπτα υπολειπόμενο χρόνο στη συσκευή των 24”, ο Α1 πασάρει τη μπάλα στον Α2 στο δικό τους εμπρός γήπεδο όταν ο Β1 στο πίσω γήπεδό του σκοπίμως κλοτσά τη μπάλα με το πόδι του ή κτυπά τη μπάλα με τη γροθιά του. Οι διαιτητές καταλογίζουν παράβαση της ομάδας Β. Μετά την επαναφορά στο εμπρός γήπεδο, η ομάδα Α θα έχει νέα 14 δευτερόλεπτα.

ΝΑΙ
{ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2018, Παράδειγμα 29/50-18 Παράδειγμα (β)}

7. Οι Α1 και Α2 βρίσκονται στο εμπρός γήπεδο με τα δύο πόδια τους κοντά στην κεντρική γραμμή όταν ο Α1 επιχειρεί μια σκαστή πάσα στον Α2. Στη διάρκεια της πάσας, η μπάλα αγγίζει το πίσω γήπεδο και μετά αγγίζει το εμπρός γήπεδο και κατόπιν η μπάλα αγγίζει τον Α2. Παράβαση της ομάδας Α για παράνομη επιστροφή της μπάλας στο πίσω γήπεδο.

ΝΑΙ
(ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2018, Παράδειγμα 30-9)

8. Με το ρολόι του αγώνος να «τρέχει», η ομάδα Α έχει 6 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό ανακαλύπτεται και το παιχνίδι διακόπτεται μετά που ο 6ος παίκτης έχει εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο. Μια τεχνική ποινή θα καταλογίζεται εναντίον του προπονητή της Α ομάδας, καταγεγραμμένη ως ‘Β’.

ΝΑΙ
(ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2018, Παράδειγμα 36-8)

9. Μετά τη γνωστοποίηση διάπραξης του 5ου του σφάλματος, ένας παίκτης επανέρχεται στο παιχνίδι και σκοράρει καλάθι ή διαπράττει ένα σφάλμα, ή του γίνεται φάουλ από έναν αντίπαλο προτού να ανακαλυφθεί η παράνομη συμμετοχή του. Όλοι οι πόντοι θα παραμένουν ισχυροί και οποιοδήποτε σφάλμα/τα που διαπράχθηκε/αν υπέρ (ή κατά) αυτού του παίκτη θα θεωρούνται ως σφάλματα παίκτη
.
ΝΑΙ
(ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2018, 5-1 Κατάσταση 36-11)

10. Σε παίκτη προπονητή, καταλογίζονται στη διάρκεια του παιχνιδιού: 1 τεχνικό σφάλμα ως προπονητής, καταγεγραμμένο σαν “B’’, 1 τεχνικό σφάλμα καταγεγραμμένο σαν “C’’ και 1 αντιαθλητικό σφάλμα ή 1 τεχνικό σφάλμα σαν παίκτης. Ο παίκτης προπονητής θα πρέπει να αποβληθεί.

ΝΑΙ
(ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2018, 5-1 Κατάσταση 36-31, 5ο bullet)

11. Ο παίκτης Α6, ενώ βρίσκεται στον πάγκο του, γρονθοκοπεί τον συμπαίκτη του Α7. Οι διαιτητές αποβάλλουν τον Α6 για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

ΝΑΙ
{(ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2018, Κατάσταση 38-7, Παράδειγμα 38-8 (γ)}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου