Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μια από τις πιο επιτυχημένες αγωνιστικά χρονιές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περίοδος 2010-2011 για την Πιερική διαιτησία. Τα μέλη του συνδέσμου συμμετείχαν ανελλιπώς στα πρωταθλήματα τόσο της ΕΟΚ όσο και της ΕΚΑΣΚΕΜ διαιτητεύοντας μεγάλο αριθμό παιχνιδιών.
Οι υποχρεώσεις όμως συνεχίστηκαν σε αμείωτο ρυθμό και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπου οι επιτροπές ορισμού τόσο της ΕΟΚ όσο και της FIBA EUROPE όρισαν τους αξιολογημένους διαιτητές του συνδέσμου σε αγώνες σημαντικών διοργανώσεων.
Στις αρχές του καλοκαιριού στην Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων , που διεξήχθει στην Ιωνία Θεσσαλονίκης, τον σύνδεσμο εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ευφραιμίδης Σταύρος και Ταρενίδης Κωνσταντίνος διαιτητεύοντας κατά την δεύτερη και τρίτη μέρας της διοργάνωσης .
Το πενθήμερο 29/6-03/07 το μέλος μας Ταρενίδης Κωνσταντίνος, προσκλήθηκε από την ΚΕΔ/ΕΟΚ να συμμετάσχει στην Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, το οποίο έλαβε χώρα στην όμορφη Νικήτη Χαλκιδικής .
Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους δυο διεθνείς διαιτητές του συνδέσμου κ.κ. Τανατζή Γιώργο και Παπαπέτρου Πέτρο οι οποίοι ορίστηκαν από την FIBA EUROPE  να λάβουν μέρος σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εθνικών Ομάδων.
Ειδικότερα ο Πέτρος Παπαπέτρου συμμετείχε επιτυχημένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, που πραγματοποιήθηκε στο WROCLAW της Πολωνίας. Επιστέγασμα της άριστης παρουσίας του ήταν και ο ορισμός του στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Το προσεχές τριήμερο θα βρίσκεται στα Τίρανα όπου θα διαιτητεύσει τον αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Αλβανίας και Λευκορωσίας .
Ο Γιώργος Τανατζής ορίστηκε να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων το διάστημα 04-14/08 στην πόλη Οραντέα της Ρουμανίας.
Αναφορικά με την διεξαγωγή του Ετήσιου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου της ΟΔΚΕ , η ομοσπονδία σε συνεδρίαση της στις 10/07/11 στο οποίο συμμετείχε και ο επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου και ταμίας της ΟΔΚΕ, Πόδας Δημήτριος, αποφάσισε το φετινό σεμινάριο να χωριστεί σε τρία γκρουπ και συγκεκριμένα το 1ο θα αποτελέσουν οι αξιολογημένοι διαιτητές της Β-Γ Εθνικής , το 2ο οι διαιτητές της Α2 και το 3ο  οι διαιτητές της Α1.
Σε ότι αφορά το 1ο γκρουπ αποφασίστηκε το σεμινάριο τους να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-8-9/10 στην Ερέτρια Εύβοιας .Ο τόπος και ο χρόνος διεξαγωγής των σεμιναρίων των δυο άλλων γκρουπ θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ.
Η προετοιμασία για το ετήσιο σεμινάριο συνεχίζεται κανονικά για τα αξιολογημένα μέλη του συνδέσμου και συνίσταται τόσο στην μελέτη του κανονισμού και των διευκρινήσεων του, όσο και στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης με καθημερινές προπονήσεις .

ΦΩΤΟ



1.      Παπαπέτρου Πέτρος
2.      Ταρενίδης Κων/νος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων
3.      Ευφραιμίδης Στ κ Ταρενίδης Κων/νος κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της φυσικής κατάστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου